Сьогодні у Рівному згадували та вшановували пам'ять тих, хто віддав своє життя за наше мирне сьогодення і майбутнє 72 роки тому. У річницю визволення міста від німецько-фашистських загарбників ветерани, військові, чиновники та прості рівняни поклали вінки на військовому меморіалі кладовища «Дубенське». Зустрілись там і герої двох війн, у яких одна спільна мрія.

Це один із визволителів Рівного - Андрій Моїсеєнко. Ветерану 92 роки, говорить, ще добре пам'ятає події понад семидесятирічної давності. І серце крається від того, що війна знову у його країні. Він намагається щороку прийти до військовому меморіалу кладовища "Дубенське".

Тут, сьогодні, у 72-річницю визволення міста від німецько-фашистських загарбників і родичі загиблих, і чиновники, і військові. Традиційно покладають квіти і вшановують загиблих хвилиною мовчання. А ще присутні військовослужбовці ОК Захід , які нині є правонаступниками 13 армії, що визволяла Рівне . Бійці відбили у сепаратистів Рубіжне, Сєвєродонецьк, Лісічанськ та інші міста Луганської і Донецької областей. Серед них і Олексій Лисюк.

Два героя, двох війн зі спільною метою дякують один одному не приховуючи щирості.

Андрій Моїсеєнко, згадує тоді воювали пліч о пліч,для того аби діти та онуки жили у мирі. Та не сталося так. Щоправда оптимізму ветеран не втрачає, вірить, попереду перемога і мир.