Іще один крок до вшанування героїв українських зробили у Рівному. Три десятка вулиць, які іще донедавна носили імена пов'язаних з радянською владою постатей, відтепер матимуть нові патріотичніші назви. Щоправда одностайності й тут не було. Попри всю демократичність процедури, обранці все ж вгодили не всім рівнянам. Чому містяни більше цінують нейтральність, а не патріотизм на табличках - дивіться далі.

Через два десятиліття у Рівному знову переназивають вулиці. І знову прощаються з радянськими героями. Цього разу спробували зробити все максимально демократично і навіть провели громадські слухання. А за тим затвердити нові назви 34 вулиць взялися міські депутати. Та й тут не обійшлося без суперечок. Бо ж кажуть - тягнути далі 21 лютого не можна, інакше рівненські вулиці називатиме або голова обласної адміністрації або взагалі у Києві.

Наприклад, пропонують назвати цю вулицю Миролюбною.

Дати людям самим обрати назву, або хоч на вибір кілька варіантів запропонувати просять і депутати.

Врешті депутати беруться за голосування. Зупиняються на вулицях, щодо нових назв яких є зауваження. Так, у список відсторонених потрапляють вулиці Дундича, Черняка, Валі Котика, Черняхівського та 30 років Перемоги.

Отак з основним переліком депутати розправились. Як називатимуться п'ять вулиць, по яким згоди не дійшли, вирішуватимуть спільно з мешканцями. Не чіпати іще сім вулиць, які рекомендувала переіменувати експертна група, пропонують депутати. Мовляв - перекіс пішов з декомунізацією.

На цьому список не закінчився. Тож депутат пропонує вулиці названі в честь науковців Курчатова, Ціолковського та Вавілова так і залишити. В пам'ять про їх роботи. Тож рекомендований список також відклали на довивчення.