На запрошення директора Рівненського обласного центру зайнятості Івана Ткачука прибула делегація з міста-побратима Рівного Пйотркува Трибунальського на чолі з головою громадської організації «Гілка оливи» Гражиною Мушвіц.

Головна мета приїзду польської делегації – взаємодопомога та обмін досвідом. Поляки прагнуть, перш за все, поділитися своїм досвідом та допомогти українцям реалізувати себе як в своїй державі, так і на території Польщі.

«Ми могли б навчати людей тим спеціальностям, які необхідні на теренах Європи, зокрема, в Польщі. Сподіваюся, що недовго чекати на ті часи, коли матимемо відкриті кордони і для того, щоб бути готовими до цього, ми влаштували таку зустріч», - розповів директор Рівне нської обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

«Співпраця з Рівне нським обласним центром зайнятості насправді дуже корисна для обох сторін, - зазначила Гражина Мушвіц. - Адже роботодавці зможуть підбирати безробітних тут, а ми зможемо допомогти їм у Польщі: з документами та офіційним працевлаштуванням. Ми не знаємо, скільки українців сьогодні працюють у Польщі нелегально. А це неабияки ризики. Натомість, офіційна праця дасть можливість людям повірити в себе: окрім зарплати, вони матимуть соціальний пакет і привезуть в Україну досвід та знання».

Іван Ткачук та Гражина Мушвіц підписали угоду про співпрацю та висловили один одному найкращі побажання зі сподіваннями на довгу та плідну співпрацю, повідомили на сайті РОДА.