В Рівненській обласній клінічній лікарні ввели в експлуатацію автономну станцію вироблення кисню. Унікальне обладнання встановили у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії (реанімації).

«Переобладнання відділення було розпочато ще 10 років тому. Проте коштів не вистачало. Тож за ініціативи голови Рівне нської облдержадміністрації у минулому році нам вдалося віднайти можливість профінансувати завершення реконструкції», - розповів начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Осіпчук.

Так, минулоріч з обласного бюджету на ці потреби було виділено 2 мільйони гривень. Це дало можливість закінчити заплановану реконструкцію та забезпечити безперебійну подачу кисню для життєдіяльності та лікування пацієнтів відділення.

Таким чином, під час функціонування обладнання використовуватимуть п’ять сучасних апаратів штучної вентиляції легенів, які до цього не експлуатувалися через відсутність достатнього тиску в централізованій системі газопостачання лікарні.

Встановлене обладнання та система газопостачання у відділенні реанімації для Західного регіону є унікальним. Автономна станція виробляє кисень безпосередньо з атмосферного повітря, що призводить до зменшення затратних коштів на лікувальний процес. Втрати кисню під час транспортування та використання зведені до нуля. Створюються умови автономної безперебійної подачі стисненого повітря для забезпечення штучної вентиляції легень та інгаляції пацієнтів згідно Європейським стандартам.

Про це повідомили на сайті Рівне нської обласної ради.