Четверо школярів міста матимуть високу честь стати королями та королевами. Щоправда корона буде не імператорською а шаховою. Втім поборотися за неї таки доведеться. На першому міському турнірі з шахів серед юнаків та дівчат "Шахова корона м. Рівне - 2010".

Ідея перетворення Рівного на потужний центр шахового мистецтва належить одному з головних ідейних генераторів обласного центру депутату Рівне ради Сергію Паладійчуку. Втім перетворити Рівне на Нью Васюки Сергія підштовхнула не слава великого комбінатора Остапа Бендера, а власний син.

І хоч шахових турнірів чи змагань на Рівне нщині не бракує, ідею створити ще один але вже традиційний та з такою благородною метою підтримали всі. І роботу розподілили по братські. Управління сім'ї молоді та спорту взяло на себе організаційні моменти, освітяни - інформаційні, а фінансовий тягар поклали на плечі головних організаторів. Заступник міського голови Галина Кульчинська впевнена, турнір край необхідний для сучасної молоді та дітей, які вештаюся вулицями обласного центру. За барком власного шахового клубу їх інтелектуальний потенціал вже за кілька днів матиме вихід у 18 школі.

Саме 18 школа вже багато років є найпотужнішим молодіжним шаховим осередком в Рівному. Тому тут і проходитимуть попередні змагання першого турніру. Він розпочнеться вже 17 квітня. Нині вже зареєстровано понад сотню учасників, які прагнуть здобути першу рівненські шахову корону. Втім, Президент федерації шахів Рівне нської області Володимир Ковальчук впевнений, головне на нагороди.

Фінальні змагання першого міського турніру "Шахова корона" відбудуться 24-25 квітня. Саме тоді, за обіцянкою організаторів, рівненських інтелектуалів потішить грою і сам Руслан Пономарьов - чемпіон світу з шахів. Кожний учасник турніру отримує подарунок, а переможці ще й нагороди. А чотирьох найталановитіших шахистів коронуватимуть зі всіма спортивними почестями.