Упродовж дня 2 лютого правоохоронці провели десять санкціонованих обшуків у жителів Березнівського району та вилучили понад 10 кілограмів бурштину, чотири мотопомпи і п’ять тисяч 400 доларів США.

У рамках розслідуваного кримінального провадження за частиною 1 статті 240 (порушення правил охорони надр) Кримінального кодексу України слідчі дії проводили працівники Березнівської поліції, прокуратури та управління захисту економіки ДЗЕ України. У господарстві 46-річного мешканця села Тишиця вилучили понад 10 кілограмів бурштину.

У жителя села Лінчин правоохоронці виявили чотири мотопомпи кустарного виробництва, електронну вагу, пожежні рукави, сачки та п’ять тисяч 400 доларів США.

Нагадаємо, що в грудні 2015 року в урочищі Васня, поблизу села Лінчин Березнівського району, 20 старателів, місцевих жителів, за допомогою мотопомпи незаконно видобували бурштин. Із місця події правоохоронці тоді вилучили мотопомпу, пожежний рукав довжиною 20 метрів, каністру для пального та інше обладнання для видобутку бурштину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.

pic

pic

pic