Одним людям телефонували нібито працівники банку і випитували персональні дані, інші купували неіснуючі товари в Інтернеті у шахраїв, а хтось «за гроші» рятував своїх рідних від біди.

Мешканцю Рівне нського району зателефонував нібито працівник банку. 51-річний військо службовець повірив дозвонювачу і повідомив свої персональні дані картки. Вже за лічені хвилини з його картки зникли 8 тисяч гривень.

Така з ситуація трапилась з рівнянином та мешканкою Корецького району. Люди відповідно втратили по півтисячі гривень. А от мешканець Березного придбав в Інтернеті ноутбук. Перерахував продавцю 4800 гривень. Коли останній отримав гроші то зник і товар не надіслав. А рівнянка хотіла придбати в Інтернеті одяг. Майже півтори тисячі перерахувала за товар і його не отримала. Найбільше втратила жителька Квасилова, що неподалік Рівного. Бабусі 85 років. Вона віддала шахраям 1400 доларів США на лікування сина, який нібито потрапив у реанімацію.

За всіма фактами відкрили кримінальні провадження. За шахрайство передбачено штраф у 850 гривень або обмеження волі. Та підбадьорити ошуканих поліцейським поки нічим. Шахраїв не знайшли.