Докази, зібрані у ході досудового розслідування службою безпеки за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області, суд визнав достатніми для винесення обвинувального вироку 26-річному жителю міста Рівне за вчинення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом прекурсорів.

Доведено, що чоловік незаконно придбав, зберігав з метою збуту та намагався перемістити з Республіки Польща до України прекурсори, обіг яких в державі обмежено та щодо них застосовано заходи контролю.  

Правоохоронці затримали зловмисника у червні 2014 року під час перетину державного кордону у пункті пропуску «Ягодин» Волинської митниці та вилучили у нього 415 псевдоефедринових пігулок. Їх рівнянин заховав у сміттєвому баку пасажирського автобуса, у якому їхав.

Експертиза підтвердила вміст у пігулках псевдоефедрину загальною масою 38,6 грам, що становить особливо великий розмір.

- Згідно із вироком Рівне нського міського суду від 03.02.2016 з урахуванням позиції прокуратури визнано чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 311 КК України (контрабанда, незаконне придбання, зберігання та перевезення з метою збуту прекурсорів в особливо великому розмірі) та йому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна, - повідомив держаний обвинувач, прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури Рівне нської області Андрій Безпалов.

Слід зазначити, що даний вирок суду в законну силу ще не вступив.

Учасники судового процесу мають право його оскаржити в передбачений законом термін.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.