"Чим би дитина не бавилась – аби читала!" – гасло видавництва "Креативна книга", засновницею якого є рівнянка Олена Медведєва. Вона разом зі своїми колегами створює оригінальні та неповторні витвори мистецтва - арткниги. Вже не в одному місті України та світу люди побачили талант майстрині. Від сьогодні до 20 березня оцінити його може і кожен рівнянин та гість міста у Музеї бурштину.

Вишиті, солом’яна, бісерна, плетена спицями, різьблена на дереві, мереживна, м’яка фетрова, гербарна, вербова, шкіряна, книга-батик - такі незвичні книги сьогодні презентували у рівненському Музеї бурштину.



pic

pic

pic

"СВЯТО ДОБРОЇ КАЗКИ" - це виставка авторського видавництва книг ручної роботи "Креативна книга". Ініціатором та фундатором є рівнянка Олена Медведєва. Мистецьке книготворення розпочало свою роботу у листопаді 2011 року. Сьогодні видавництво нараховує двадцять найменувань унікальних арткниг. У колекції є книги-іграшки: книга-криниця "Два джерела", праска-казка "Старовинна праска", книга-млин "П’ять мішків", книга-будинок "Різдвяна зоря", книга–іграшка "Зимові каруселі". 2013 року у видавництві "Креативна книга" був виготовлений єдиний у світі вишитий “Кобзар”, автором якого є Олена Медведєва. Створений за виданням 1840 року. Цей проект номінувався на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка.

pic

pic

pic

Остання книга, яку створила майстриня, вишита польською мовою, адже створена як подарунок для поляків, які її запросили. Сама ж авторка зазначила: «У цій книзі я вперше вишила форзац, вишивала хрестик за хрестиком і мовою оригіналу».

Зараз креативна рівнянка працює над Євангеліє і вже вишила другу та четверту частини, а саме: від Івана та Марка. Також працює над творами Івана Франка і зауважила: «Франко, не можна жити без Франка. Цього ж року виповнюється 160 з дня його народження».

pic

pic

pic

Ні для кого не секрет, що її творчість почалася із творчості сина - Андрійка Медвєдєва. Про це розповіла його вчителька української мови та літератури Людмила Герус, яка однією з перших помітила талант хлопця. Син-дев’ятикласник писав казки, а мати вирішила допомогти в їх оформленні. Педагог наголосила: «Творчість Олени Анатоліївни допомагає кожному з нас зростати!».



pic

pic

pic

Галина Данильчук, завідувач відділу виставок Рівне нського обласного краєзнавчого музею, зауважила, що Олена Анатоліївна справжня патріотка Рівного, а своєю творчістю «піарить» його. І додала: «Креативна книга, вишита книга – це бренд нашого міста».