Через неї страждають пішоходи та водії. Вона - незаконна, але люди продовжують цим займатись. Вулична торгівля у Рівному - порушує благоустрій та завдає клопоту рівнянам, які водночас саме тут купують свіжі овочі та фрукти, а сільгоспсвиробники мають хоч якесь джерело доходу у цей складний час. Що змусило людей торгувати на вулиці та чи є альтернативний варіант?

Пані Тамара 37 років відпрацювала у школі вчителем-лаборантом. Зараз жінка отримує одну тисячу гривень пенсії. Приторговує власною сільгосппродукцією не з хорошого життя, аби заробити хоча б на ліки.

На стихійному ринку можна купити все - від лікарських трав, свіжих овочів, фруктів, до варення та молочної продукції. Продавці встановлюють невисокі ціни, тому і заробляють не багато.

А це - баба Соня. На вуличному ринку вона продає зібрані влітку трави. Пучечок лікарських рослин у неї коштує 3-4 гривні. Це - невелика прибавка до її мінімальної пенсії. Та й те не завжди вдається заробити. Продавці нарікають, їх часто проганяють з вулиць.

Продавці з вулиці не йдуть на встановлені торговельні ряди. Запевняють, там їм не дають торгувати.

Та насправді подітись є куди. Зовсім поруч - ринок "Сагайдачного". Тут облаштували 180 місць для торгівлі. Втім більша частина з них - пустує. І це попри те, що ціни на місце встановили невисокі.

Жителі Рівного до стихійної торгівлі ставляться неоднозначно. Одні віддають перевагу супермаркетам, інші - купують у вуличних продавців.

Із стихійними ринками борються правоохоронці. Лише впродовж минулого року у Рівному склали 101 протокол по несанкціонованій торгівлі. Та частіше продавців не карають, а просять покинути місце.

Втім, це не зупиняє торговців. Люди просять аби їм дали дозвіл на торгівлю. Кажуть - звідси нікуди не підуть.