У Рівному незабаром може з'явитися професійний спідвейний клуб, який братиме участь у Всеукраїнських та Міжнародних змаганнях і стане основою для майбутньої збірної України з цього виду спорту.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з розробки Програми розвитку мотоциклетного спорту (спідвею) у Рівному, яку очолює Секретар Рівне нської міської ради Олексій Муляренко.

Участь в роботі робочої групи беруть відомий спортсмен Володимир Трофимов, суддя — спідвеїст Григорій Хлиновський, президент СК “Каскад” Сергій Дем'янков, представники ТСОУ, клубу вболівальників рівненського спідвею та ін.

“Спідвей певний час був візиткою нашого міста та найпопулярнішим видом спорту серед рівнян. На жаль, прикро константувати той факт, але нині мотоциклетний спорт знаходиться у стані занепаду. В місті відсутня професійна команда, не проводяться офіційні змагання, рівень місцевих гонщиків з кожним роком стає все гіршим. Звичайно, що такий стан справ у колись популярному виді спорту негативно відображається на іміджі міста”, - зазначив Олексій Муляренко під час засідання робочої групи.

За словами присутніх струбованість викликає стан матеріально-технічної базі стадіону “Мототрек”, який необхідно реконструювати та підготовки спортсменів — спідвеїстів у місті Рівному. Висококваліфіковані фахівці і гонщики переходять в інші сфери діяльності або взагалі виїзджають за межі регіону.

Під час засідання робочої групи її члени погодилися з тим, що актуальним є об'єднання зусиль усіх зацікавлених сторін для розвитку рівненського спідвею, зокрема і на базі нещодавно створеного депутатами міськради комунального закладу “Рівне нський міський спортивно-технічний клуб”.

За словами Олексія Муляренка, у рамках новоствореної структури буде діяти дитяча школа зі спідвею, яка вирощуватиме майбутніх чемпіонів з цього виду спорту. Окрім того, у планах є створення професійного спідвейного клубу, який братиме участь як у Всеукраїнських змаганнях, так і на міжнародному рівні.

Про це повідомили на сайті Рівне нської міської ради.