Така невтішна статистика лякає багатьох людей. Водночас медики просять не панікувати і при перших ознаках хвороби — звертатися до лікаря.

Серед 12 людей, які померли від грипу - сім чоловіків і п'ять жінок. Усі люди, окрім одного хворого, померли у лікарні. Проте, як стверджують медики, за допомогою хворі, зазвичай, зверталися занадто пізно.

А ситуацію погіршували супутні хвороби, які спостерігалися у пацієнтів — це хвороби серцево-судинної системи, легеневі хвороби, які разом з грипом стали причиною летальних випадків.

Нагадаємо, що останній випадок смерті від грипу зафіксовано у Корецькому районі. Там від грипу помер 57-річний чоловік.

Розуміючи те, що тематика грипу і епідеміологічна ситуація у Рівному цікавить багатьох. Люди прагнуть знати, якою є профілактика та лікування захворювання, то вже 8 лютого у прямому ефірі “Рівне 1” в програмі “Здорово жити” на питання глядачів відповість завідувач інфекційним відділенням Центральної міської лікарні Сергій Васильович Дорошенко.

Ми будемо вести розмову з фахівцем у прямому ефірі. Ставте свої запитання за телефоном — 62-35-05. Початок програми 8 лютого о 20:10 в ефірі "Рівне 1".