У 2015 році Центри надання адміністративних послуг на Рівненщині надали понад 120 тисяч послуг. А це в п’ять разів більше аніж попереднього року. Разом з тим, цьогоріч в області запланували надати ще вп’ятеро більше послуг.

Про це йшлося на засіданні колегії Рівне нської облдержадміністрації.

«Від ефективної роботи ЦНАПів залежить те, як громада оцінить роботу влади, - зауважив голова Рівне нської облдержадміністрації Віталій Чугунніков. – Тому усім гілкам влади слід об’єднати зусилля, аби забезпечити якісне надання послуг для мешканців нашого краю».

Як повідомив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Ігор Тимошенко, кращих результатів можна буде досягти завдяки повній реалізації проектів ЦНАПів в районах та містах.

«Для цього у нас є позитивні приклади – найкраще підготовлені установи - на які можна орієнтуватися, - зазначив Ігор Тимошенко. - Це Рівне нський ЦНАП, який дав змогу не тільки збільшити кількість надання послуг, а і підвищив пропускну спроможність. А також центри у Березнівському, Володимирецькому, Костопільському, Здолбунівському, Рівне нському, Рокитнівському районах та місті Дубно».

Зокрема, до кінця квітня планується перейти до реєстрації у ЦНАПах юридичних, фізичних осіб та реєстрації нерухомого майна. Міністерство юстиції повністю віддає ці повноваження на місця з відповідними адміністративними зборами.

Крім державних та місцевих коштів, на облаштування ЦНАПів залучатимуть і міжнародні. У Рівному, Дубно та Кузнецовську до кінця року планують реалізувати проекти, завдяки яким будуть якісно надаватися адміністративні послуги.

«Ще один з прикладів використання міжнародної допомоги - в селі Миляч Дубровицького району. Там об’єднана сільська громада залучає грант для облаштування свого ЦНАПу, що відбувається на Рівне нщині вперше», - додав директор департаменту економічного розвитку і торгівлі.

Про це інформує прес-служба Рівне нської ОДА.