За смерть односельця – 7 років позбавлення волі. На такому покаранні державний обвинувач наполіг перед судом для пенсіонера з Дубенщини, за те, що той до смерті побив свого знайомого.

Ця подія сталася у липні минулого року.

До помешкання 60-річного Івана завітав сусід. Чоловіки спочатку повечеряли. А потім затіяли сварку, у ході якої гість наніс господарю кулаком удар в обличчя. Останній схопив дерев'яний стілець і у відповідь вдарив ним односельця не менше 5 разів у голову. На цьому бійка припинилась.

Вже через певний час Іван побачив, що сусід не подає ознак життя і викликав швидку медичну допомогу. По приїзду лікарі констатували смерть 65-річного чоловіка.

Згодом, як встановила судово-медична експертиза, причиною смерті потерпілого стали крововиливи в мозок від нанесених ударів у голову.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали органи поліції (міліції) за процесуального керівництва Дубенської місцевої прокуратури.

- У судовому засіданні підозрюваний розкаявся, пояснив, що своїм вчинком хотів тільки провчити односельця, але ніяк не обірвати людське життя, - розповів державний обвинувач, прокурор Дубенської місцевої прокуратури Олег Стецюк. - Погодившись із позицією прокуратури, Дубенський міськрайонний суд 03.02.2016 визнав винним чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого) та призначив покарання – 7 років позбавлення волі.

Вирок суду в законну силу ще не вступив.

За матеріалами Дубенської місцевої прокуратури Рівне нської області