Рівненщина – одна з трьох областей, якій у 2015 році вдалося втримати позитивний приріст виробництва промислової продукції.

Про це повідомив перший заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Юрій Приварський під час засідання колегії.

За його словами, цього вдалося досягти, зокрема, завдяки запуску повітряної електролінії, що з’єднує Рівне нську АЕС з Київщиною.

«Наша область першою виконала свої зобов’язання в рамках цього масштабного проекту. Загалом це стратегічне питання для України, адже запуск ЛЕП дозволить збалансувати енергетичний ринок та уникнути віялових відключень. Загалом РАЕС торік виробила чи не найбільшу кількість електроенергії», - відзначив Юрій Приварський.

Ще одним чинником, котрий вплинув на рейтинг Рівне нщини, за словами посадовця, є відновлення роботи ПАТ «Рівне азот», що стало можливим завдяки активній позиції голови Рівне нської облдержадміністрації Віталія Чугуннікова.

Окремо Юрій Приварський відмітив роботу у напрямку залучення інвестицій. «Рівне нщина чи не єдина область, якій вдалося зберегти та збільшити іноземні інвестиції: «Реального витоку інвестицій від провідних підприємств з іноземним капіталом не відбулося. Навпаки в області у 2015 році з’явилось шість нових інвесторів – у деревообробній та транспортній галузях».

Також за словами посадовця, чи не вперше в 2015 році Рівне нщина отримала суттєві кошти з фонду регіонального розвитку. «За ці гроші нам вдалося збудувати унікальну, як для Рівне нщини, Володимирецьку лікарню та чи не найкращий в Україні центр надання адміністративних послуг», - зазначив Юрій Приварський.

Юрій Приварський відмітив також першість Рівне нської області у переході на енергоощадні технології та будівництві оборонних споруд у східних областях України.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.