Адміністративний корпус рівненської обласної клінічної лікарні та її киснева станція сьогодні потрапили під приціл терористів. На ці об’єкти заклали вибухівку. З адмінкорпусу довелося евакуйовувати людей. Як виявилося, так Антитерористичний центр при СБУ та рятувальники відпрацьовували злагодженість дій в таких ситуаціях.

Сьогодні вранці у Рівному замінували адмінкорпус та кисневу станцію у Рівне нській обласній клінічній лікарні. Звідти евакуювали увесь персонал - загалом 23 людини. Так Антитерористичний центр при СБУ та рятувальники проводили антитерористичне навчання на потенційно уразливих об’єктах. Не минуло і 15-ти хвилин, як працівники медустанови виявили підозрілий пакунок і повідомили про нього правоохоронцям.

Те, що вибухівку виявили дуже швидко - великий плюс, кажуть в антитетористичному центрі. Мінус, що потрапити на територію кисневої станції умовний диверсант зміг без проблем, хоча об’єкт охороняється.

А вибух кисневої може потягнути за собою чимало людських жертв і матеріальних збитків, бо зона ураження сягає 150-ти метрів. Тож вже на нараді з керівництвом медзакладу проаналізували дії в надзвичайні ситуації відповідальних осіб, вирішили, що вчитись є ще багато чому. Адже від злагодженості їх дій залежить життя кожного пацієнта медустанови у разі реальної загрози вибуху.