У Рівному розпочалася так звана третя хвиля щеплення проти поліомієліту. За перші дві - вакцинували 20 тисяч діток. Планують вакцинувати ще біля 29 тисяч. За планом третій етап повинен тривати два тижні. Докладніше про вакцинацію дізнавалась Анастасія Кучеренко.

Поліомієліт - захворювання серйозне і в першу чергу, вражає нервову систему. Страждав від цього страшного недуга відомий політик, 32-ий президент США Франклін Рузвельт. В результаті, він до кінця свої днів залишився прикутий до інвалідного крісла. Лікарі зазначають, для дитини яка захворіла поліомієлітом наслідки можуть бути досить важкими. Навіть такі як параліч.

Варто зазначити, що вже відбулося дві хвилі щеплення проти поліомієліту. На першому і другому етапах вакцинували дітей від двох місяців до п`яти років 11 місяців, 29 днів. В свою чергу, третій етап, який вже розпочався з початку лютого включає дітей від двох місяців до дев'яти років.

Медики наголошують, як вакцина так і вакцинація - безкоштовна. Якщо батьків цікавить якість препаратів, вони можуть подивитися сертифікати на вакцину які є в кожній поліклініці.