Рівненська область потрапила у список регіонів, які у 2015 році мали приріст у роботі промислової галузі.

Зокрема, на Рівне нщині він склав пів відсотка, порівняно з попереднім роком. В той же час загалом по Україні рівень виробництва промислової продукції спав на понад 13 відсотків. Це повідомили на колегії Рівне нської обласної державної адміністрації.

Так, на Рівне нщині на понад 12 відсотків зросли обсяги виробництва харчової продукції, майже на три відсотки зросло постачання електроенергії, виробництво будматеріалів та скловиробів, а також майже на два з половиною відсотки – обсяги текстильної промисловості. Водночас спад відбувся у дерево- та металообробній, хімічній та добувній промисловостях, а також у машинобудуванні.

Окрім того, Рівне нська область посідає третє місце в Україні за показником заміщення природного газу альтернативними видами палива. Так, у 2015-му році з обласного бюджету на енергоефективні проекти було виділено понад 12 з половиною мільйонів гривень. За ці кошти вдалося завершили будівництво більше сорока об’єктів, які дозволять зекономити понад десять мільйонів гривень щороку. Подібні проекти реалізовуватимуть на Рівне нщині й далі, зазначив голова обласної ради Володимир Ковальчук.

– Нам потрібно працювати над розвитком внутрішнього ринку місцевого альтернативного палива. Це сприятиме появі нових підприємств, створенню робочих місць та додатковим надходженням до місцевих скарбниць. Нині в області вже працюють підприємства, які переробляють відходи деревини в дешевий енергоресурс. Таким чином ми сприяємо енергонезалежності Рівне нщини та економії бюджетних коштів, – зауважив Володимир Ковальчук.

Разом з тим, на Рівне нщині торік з обласного бюджету виділили 57 з половиною мільйонів гривень на фінансування програми переходу населення на енергоощадні технології. Зокрема, за рахунок обласної казни відшкодовували відсотки кредитів, які населення бере в державних банках для купівлі твердопаливних котлів. А це другий показник в Україні, повідомили на колегії облдержадміністрації.

Також на засіданні фахівці відзвітували, що минулого року в області не відбулося відтоку прямих іноземних інвестицій. Навпаки на Рівне нщині почали працювати шестеро нових інвесторів у деревообробній та транспортній галузях.

На будівництво об’єктів соціальної сфери на Рівне нщині у 2015-му році спрямували майже 139 мільйонів гривень. За ці кошти вдалося відкрити лікувальний корпус Володимирецької центральної районної лікарні, реконструювати приміщення під Центр надання адміністративних послуг у Рівному, дитячий садочок у Рівне нському районі, систем водопостачання та каналізаційні мережі у семи населених пунктах області, а також замінити системи опалення у дев’яти комунальних закладах. Окрім того, частина цих коштів була спрямована на продовження реконструкції терапевтичних відділень Рокитнівської ЦРЛ, обласного госпіталю інвалідів війни та школи у Кузнецовську, також продовжено будівництво двох шкіл та чотирьох дитячих садочків у Рівне нському районі.

Загалом у 2015 році зведений бюджет області склав 6 мільярдів та 680 мільйонів гривень, що на третину більше від попереднього року.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.