Лікар-хірург Рівненської обласної дитячої лікарні Валерій Худов пішов з життя у п'ятницю, 5 лютого.

Про трагічну втрату повідомили на сторінці Рівне нської обласної дитячої лікарні у ФБ.

"Худов Валерій Костянтинович (02.10.1947 - 05.02.2016) - лікар-хірург, людина-легенда, завідувач відділення планової хірургії РОДЛ від моменту її відкриття у 1989 році. Сьогодні закінчився його життєвий шлях. Важко порахувати, скільком пацієнтам він допоміг, скількох врятував від смерті і скільки важких хвороб переміг. Але сьогодні стався реванш і важка хвороба перемогла його.

Він не був стандартною людиною. Це був самородок, який оперував хірургічними інструментами в операційній, як жонглер у цирку. Операції під його керівництвом виконувалися швидко і з ним в команді колеги почувалися впевнено. Якщо комусь із співробітників потрібно було оперувати родичів, більшість намагалася потрапити до нього.

Він залишив дружину, дітей, рідний колектив, лікарню, цілу плеяду учнів і величезну кількість пацієнтів, які живуть, радіють, родять дітей і, можливо, навіть не знають, що післяопераційний шрам на їхньому тілі зроблений Валерієм Худовим. Але він про це не особливо турбувався. Просто робив свою роботу, світив іншим, поступово згораючи сам".

Худов Валерій Костянтинович (02.10.1947 - 05.02.2016) - лікар-хірург, людина-легенда, завідувач відділення планової хіру...

Опубліковано Рівне нська обласна дитяча лікарня 5 лютого 2016 р.