У кока-коли, виявляється, крім головної функції, є ще одна - помічник домогосподарки. Вона здатна впоратися з масою побутових проблем.

1. Засіб для очищення унітазу

Мало хто любить чистити унітази, хочеться зробити все швидко і чисто. Для цього знадобиться баночка кока-коли і туалетний йоржик. Кислота і сода, що містяться в напої, легко впораються з брудом і нальотом.

2. Інсектицид

В Індії деякі фермери використовують кока-колу в боротьбі з різними шкідниками. По-перше, їх радує результат, а по-друге, такий спосіб набагато дешевше. А вся справа в тому, що солодкий напій приваблює червоних мурах, які і знищують шкідників.

3. Плямовивідник

Зовсім необов'язково купувати дорогий засіб для виведення плям. Досить при пранні разом з миючим засобом додати трохи кока-коли. Пляма зникне завдяки ортофосфорної і вуглекислоти.

4. Репелент

Якщо спокійно жити заважають якісь комахи, вивести їх вийти за допомогою декількох баночок кока-коли. Їх потрібно відкрити і залишити, наприклад, на підвіконні. Солодкий напій приверне непроханих гостей.

5. Антиіржа

Якщо потрібно позбутися від жита, потрібно занурити предмет в ємність з щойно відкритої кока-колою або обмотати його в тканину, змоченою в рідині. Ортосфорна кислота допоможе очистити річ.

6. Знеболюючий засіб

Якщо під час відпочинку на морі сталася неприємність і когось вжалила медуза, потрібно просто на постраждале місце тонкою цівкою лити кока-колу, мінімум 30 секунд. Вона зніме біль. Тим більше, що на пляжі простіше знайти кока-колу, ніж спеціальні ліки.

7. Засіб для миття посуду

Якщо в каструлі щось пригоріло, потрібно налити в неї трохи кока-коли і відставити на кілька хвилин. Після цього пригорілі залишки страви легко відокремляться від дна.

8. Боротьба з жуйкою

Трапляється, що жувальна гумка виявляється в волоссі. Найчастіше боротьба з нею закінчується відрізання пасма. Але ж можна просто налити трохи кока-коли і залишити на кілька хвилин. Все відчистити набагато простіше. Цей спосіб спрацює і у випадку з одягом.

9. Боротьба з нудотою

У разі нудоти потрібно невеликими ковтками пити кока-колу, з якої попередньо випускають газ. Вона ефективна точно так само як і імбирне пиво.

10. Добриво для квітів

Такі квіти як азалія або гарденія скажуть тільки спасибі за смачне окислення грунту.

11. Плями крові

Кока-кола відмінно видаляє плями крові з одягу. Меблів, килимів, стін, дверей. Універсальний засіб.

12. Пиріг «Кока-кола»

Якщо кока-колу додати в тісто для пирога, він стане більш вологим і смачним.

13. Засіб для чищення мідного посуду

Кока-кола допоможе відчистити старий мідний посуд до блиску.

14. Розморожування авто

Щоб взимку не зчищати лід з двірників автомобіля, можна просто полити їх кока-колою. Через кілька хвилин лід зійде.

15. Вантажні фотографії

Фотографій, та й просто папері, можна надати зістарений вигляд завдяки кока-колі. Досить опустити їх на кілька секунд в напій і висушити.

16. Освітлювач волосся

Якщо раптом фарбування пройшла не зовсім вдало, волосся вийшли темніше, ніж передбачалося, то на допомогу прийде все та ж кока-кола.

17. Засіб для миття вікон

Кока-кола - недорогий засіб для миття вікон, оскільки містить лимонну кислоту. Потрібно намочити ганчірку в рідині, помити вікна і пройтися ще раз чистою водою.

18. Сліди від маркера

Щоб видалити сліди від маркера на одязі або килимі, потрібно вилити трохи кока-коли на пляму і відставити на кілька хвилин. Випрати водою з милом.

19. Хворий шлунок і кока-кола

Кока-кола на подив для багатьох допоможе впоратися з деякими проблемами шлунка, наприклад, печією. Для цього потрібно пити щогодини по одній чайній ложечці напою без газів. Якщо немає часу чекати, поки гази вийдуть, потрібно додати чайну ложку цукру в напій.

20. Блискучі монетки

Якщо раптом попалися окислюються монетки, надати їм новий вид можна за допомогою кока-коли. Їх занурюють в ємність з напоєм і залишають на деякий час.

21. Освіжувач тканини

Запах від паливно-мастильних матеріалів вивести досить складно, особливо якщо людина постійно працює з ними. Найпростіший і дешевий спосіб впоратися з проблемою - при пранні одягу додати в пральну машинну баночку кока-коли.

22. Містер Пропер кока-кола

Не має значення, чи це підлога, чи кухня, чи ванна, але кока-кола допоможе зробити їх чистим і блискучим. Потрібно лише додати її в відро з водою при прибиранні квартири.

23. Поліроль

Хромовані деталі знову стануть як новими завдяки алюмінієвій фользі і кока-колі, яка розчинить ржу і нальоти.

24. Пружні локони

Ортофосфорна кислота допоможе домогтися пружних локонів, потрібно лише помити голову в кока-колі.

25. Ароматизатор

Багато шеф-кухарів та кондитерів радять використовувати кока-колу в якості ароматизатора в безлічі рецептів - від крилець гриль до шоколадних кексів. А ще хороша вона зі свининою, дозволяючи її чудово карамелізовану.

Джерело: http://www.novate.ru