У лютому садівникам і городникам вже можна починати активну підготовку до майбутнього садівницькому сезону. Щоб правильно розпланувати свої дії, рекомендується заглянути в місячний посівної календар садівника-городника на лютий 2016 року. Він допоможе визначити, які дати бажано вибрати для виробництва важливих справ, а в які дні рекомендується повністю відмовитися від будь-яких обов’язків.

Найголовніші роботи на лютий

Посівний календар на лютий 2016 року настійно радить городникам перевірити раніше досконалу побілку стовбурів на плодових деревах. Як правило, побілку здійснюють в середині осені, але якщо до зимового періоду вона трохи стерлася, то в завершальному зиму місяці її потрібно оновити.

Зимовий час ідеальний період для вирощування корисної зелені на підвіконні. Можна успішно вирощувати петрушку, салат, кріп, зелена цибуля, шпинат. Якщо є технічна можливість (додаткове освітлення), то добре на підвіконні висадити розсаду баклажанів або перців.

Настав чудовий період, щоб підготувати насіння для майбутніх посівів. Потрібно перебрати наявні насіння і закупити необхідні для майбутнього посіву.

Відмінний період для закупівлі садового інвентаря. Можна скласти список потрібних покупок, а потім не кваплячись купувати всі необхідні прилади і пристосування.

У лютому необхідно підготувати оборону проти гризунів. Як відомо, ближче до весняного періоду запаси харчів у гризунів закінчуються, тому вони приступають до поїдання кори дерев або чагарників. Щоб убезпечити культурні та плодові рослини від атаки гризунів, потрібно вкрити стовбури дерев додатковим шаром лапника або іншими захисними матеріалами.

Не можна забувати і про прикорму птахів, вони будуть в майбутньому активно допомагати садівникам боротися з шкідниками. Важливо стежити, щоб годівниця пташок була постійно сповнена, адже це є для птахів чудовим мотивом для облаштування гнізд в прикормлених місцях.

На підвіконнях у теплих умовах допускається висаджувати розсаду зелених рослин. Якщо в теплиці є всі можливості для раннього посіву, то розсаду зелені допускається висаджувати вже туди. Серед овочевих культур можна починати посів редиски. Рекомендується почати посів і насіння однорічних квіткових культур.

Заборонено на початку місяця займатися обрізанням або пересадкою будь-яких рослин, оскільки існує великий ризик зараження ними інфекціями.

З домашніми квітковими рослинами триває активна робота, земля вимагає регулярного розпушування та поливання, добре позбуватися від засохлих листя або відцвілих квітів.

Вдалі всі роботи по знищенню шкідників, як підземних, так і зовнішніх.

В городі необхідно подбати про те, щоб кущики з суницями або полуницею були вкриті достатньою кількістю снігу. Якщо наста не вистачає, необхідно підсипати снігових пластівців.

На зазначеному етапі не рекомендується активно займатися посівом овочевих культур, крім редиски.

У теплицях необхідно зробити прибирання та провести ревізію садового інвентаря.

При поливі кімнатних рослин воду для поливу економити не рекомендується, висушений грунт — це перша ознака швидкої хвороби квітів.

Джерело: http://vidpoviday.com