Апеляційним судом Рівненської області відмовлено у задоволенні апеляційної скарги колишнього слідчого міліції на обвинувальний вирок Рівненського міського суду.

Як вже повідомлялося, судом першої інстанції 07.12.2015 екс-міліціонера визнано винним у службовій недбалості, що завдала істотну шкоду охоронюваним законом правам, інтересам громадянина та спричинила тяжкі наслідки (ознаки кримінального правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 367 КК України).

Йому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки із встановленням іспитового терміну – 1 рік і 6 місяців, із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з владними повноваженнями та здійсненням правоохоронної діяльності, на той же строк.

Зокрема, доведено, що правоохоронець, неналежно виконуючи покладені на нього службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, не забезпечив збереження вилучених у громадянина грошових коштів у сумі 80 тис дол США, які у подальшому були викрадені з приміщення обласного управління міліції.

На вказаний вирок суду першої інстанції засуджений подав апеляційну скаргу, у якій він просив вирок скасувати та визнати його невинним у вчиненні інкримінованого злочину.

- Апеляційним судом Рівне нської області сьогодні, 08.02.2016, апеляційну скаргу засудженого залишено без задоволення, - про це повідомив державний обвинувач, прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокурати Рівне нської області Андрій Бабич.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.