Платити чи ні - рішення особисте для кожної людини. Мова йде про благодійні внески у медичних закладах. Рівне не виняток, чимало людей жаліються, коли їм пропонують сплатити ці внески. Найчастіше тому, що не знають, на що спрямовуються їхні кошти. Чи встоїть місцева медицина без фінансової підтримки пацієнтів та чи зобов'язані громадяни платити- далі у сюжеті.

Усі благодійні внески мають залишатись благодійними, тож ніхто у медзакладі не вправі вимагати їх у пацієнтів. В ідеалі, говорить правозахисник у сфері медичного права, Євген Новицький ці внески повинні сплачуватись після надання меддопомоги, однак як і всюди є свої але.

Усім відомо, що медичні установи міста співпрацюють з благодійними фондами. Відтак, наприкінці минулого року профільне управління підготувало наказ про забезпечення відкритості інформації використання залучених коштів.

Тож усі надходження та шляхи використання коштів рівняни можуть побачити на сайті міськвиконкому. А вже за два тижні члени наглядової ради при профільному управлінні обіцяють скликати прес-конференцію аби ще більше розповісти рівнянам про ситуацію у місті з благодійними внесками, про права пацієнтів та потреби нашої медицини у сучасних умовах.