Запаморочення, слабкість, стомлюваність, втома очей, поганий зір, головний біль та безсоння - це далеко не весь список недуг, причиною яких може стати знижений тиск. Ще один наслідок низького тиску - погане постачання внутрішніх органів киснем і живильними речовинами. Через це людина часто відчуває нудоту, загальну втому або хворобливу ломоту в тілі. Як же підвищити тиск швидко?

• Підбадьорити організм допомагають спиртові настоянки деяких трав: елеутерокок, аралія, женьшень, півонія, лимонник, радіола рожева. Ліки вживають вранці або вдень, в кількості 35 крапель на 1 склянку води.

• Коньяк в кількості 25 г відмінно підвищує тиск і покращує самопочуття.

• Чашка міцного чаю або кави допоможе ненадовго прийти в норму, але ефект швидко закінчується.

• Точковий вплив на деякі області тіла - ще один варіант вирішення проблеми. Спробуйте сильно натиснути кілька разів на точку в центрі потилиці, між ротом і носом, на останню подушечку мізинця на руці або великого пальця на нозі.

• Розтирання кісточок, зап'ясть, колін і живота теж може підняти тиск на нетривалий час.

• Багатьом допомагає розсмоктування дрібки солі. Можна з'їсти солоний огірок або інший солоний продукт.

• Лікарські засоби для підняття тиску призначаються тільки лікарем.

Жінкам, що чекають дитину, багато з перерахованих вище способів заборонені, тому розглянемо окремо, як підвищити тиск при вагітності:

1) Корисний і дієвий спосіб - лягти на спину і вперти витягнуті ноги на стіну. Кровообіг головного мозку покращиться, ви відразу вийдете з напівнепритомності.

2) Щоденні заняття фізкультурою, плавання, ходьба в розумних обсягах.

3) Контрастний душ з самого ранку моментально приведе вас до тями.

4) З вечора підготуйте на ранок продукти для невеликого перекусу прямо в ліжку, щоб уникнути запаморочення.

5) Вживайте в їжу злаки, овочі і фрукти, горіхи, бобові, м'ясо. Додайте в раціон вітамін С - він знижує проникність стінок судин, утримуючи рідину всередині кров'яного русла і не даючи знижуватися тиску.

Дотримуйтесь цих рекомендацій, і Ваше самопочуття значно покращиться. Будьте здорові!