Обвинувальним вироком суду завершилося багатомісячне слухання кримінального провадження за обвинуваченням колишнього інспектора прикордонної служби відділу прикордонної служби «Рівне» Луцького прикордонного загону, який у травні 2015 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння здійснив наїзд на групу громадян, які знаходились біля свого автомобіля на трасі Ковель – Ягодин.

Унаслідок порушення засудженим правил безпеки дорожнього руху було спричинено загибель одразу чотирьох осіб, наймолодшому з яких було 19 років. Пасажирка авто правопорушника померла в реанімації, не приходячи до свідомості. Потерпілими в даному кримінальному провадженні визнано 12 осіб.

Суд 09.02.2016 погодився з принциповою позицією державного обвинувача військової прокуратури Західного регіону України, визнав військовослужбовця-прикордонника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб) та призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.