"Тільки від вас залежить стан ваших будинків, адже тепер вони є власністю громади" - такими словами розпочав Ігор Мічуда Великий семінар ОСББ у місті Рівному.



pic

Метою семінару є створення сприятливих умов для формування ефективного управителя багатоквартирного будинку, здатного спільно з громадою утримувати в належному стані свою власність, впроваджувати енергоефективні заходи для покращення якості життя.

У семінарі взяли участь голови правління ОСББ, представники управління ЖКГ, міський голова та ініціативні жителі міста. Організатором заходу є громадська організація “Рада голів ОСББ м.Рівне ”.

Більшості людей відомо, що від 1 липня 2015 року діє закон "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку". Його назвали таким, "що руйнує монополію ЖЕКів". Відтоді мешканці самі мають право обирати, хто надаватиме ті чи інші послуги з утримання їхнього майна. Проте не усі розуміють "що це таке, і з чим його їсти", тому й вирішили провести цей семінар для рівнян.

Міський голова Володимир Хомко на початку семінару наголосив, що міська рада всіляко буде підтримувати жителів міста, які хочуть покращити умови життя за рахунок створення ОСББ.

- До завершення 2015 року в Україні мало бути створено 100% ОСББ, але як бачите - цього не сталася. Держава підписала закон, але жодним чином не сприяла і не стимулювала створення ОСББ, - додав міський голова. - Цьогоріч в міський бюджет буде закладено мінімум 20 млн грн для підтримки ОСББ, тому важливо зрозуміти, що ініціатива за вами. Наше завдання — направити вас у правильне русло і допомогти фінансово.

pic

Цей семінар дав початок активному сприянню створення ОСББ, адже сюди прийшли рівняни, які шукали відповіді на питання, які стосуються цього. Більшість з них з ентузіазмом бачили втілення минулорічного закону в дію у власному будинку.



pic Як сказав учасник семінару Олександр: "Хто ж не хоче жити краще. А якщо створення ОСББ дає більше фінансових можливостей для покращення умов життя, то варто починати діяти. Ніхто не зробить щось замість нас для нас".