9 лютого 2016 року перші 5 жителів Дубенщини, які досягли 16-річного віку, отримали внутрішні паспорти громадянина України нового зразка у вигляді пластикової ID-картки.

Вручення нових документів відбулося в малій залі засідань Дубенської міської ради.

Паспорти нового зразка юні дубенчани отримали з рук міського голови Василя Антонюка та начальника Дубенського районного відділу УДМС України в Рівне нській області Олександра Гаврилюка.

"Я всіх вітаю з цією подією. Ви перші дубенчани, хто отримує паспорти країни нового зразку. Ми маємо наближатись до європейських цінностей і поширювати їх у нашій державі. Ви стаєте повноправними громадянами нашої країни і несете відповідальність разом з нами за долю українського народу. Тому це дуже символічна і важлива мить у вашому житті", - зазначив Василь Антонюк.

Паспорти нового зразка видаватимуть безкоштовно усім громадянам України, які їх отримують уперше, й досягли 16 років. Для їх оформлення потрібно подати ксерокопії паспортів батьків, а також копію свідоцтва про народження дитини та фотографію.

В ID-картку вносять такі дані: назва держави; назва документа; ім'я особи; стать; громадянство; дата народження; унікальний номер запису в реєстрі; номер документа; дата його видачі; уповноважений суб'єкт, який видав документ; місце народження; відцифровані образ обличчя та підпис особи. Також за письмовим клопотанням заявника може бути внесена додаткова змінна інформація, передбачена законодавством.

Про це повідомили на сайті Дубенської міської ради.