Вже доступні електронні дані про 70% від зареєстрованих на Рівненщині земельних ділянок.

Аби пришвидшити процес надання адмінпослуг в он-лайн режимі, на Рівне нщині відкривають поземельні книги в електронному форматі.

Зокрема, державні кадастрові реєстратори територіальних підрозділів Держгеокадастру Рівне нської області відкрили за 2015 рік майже 300 тисяч поземельних книг. Ще 43 тисячі документів – цьогоріч.

Як повідомили в головному управлінні Держгеокадастру Рівне нської області, створення електронних версій поземельних книг – одне з ключових завдань у сфері земельних відносин. Під час здійснення цієї операції аналізують повноту та достовірність відомостей про земельні ділянки, що переносяться з державного реєстру земель та інших кадастрів до бази ДЗК.

Публічні дані про земельні ділянки надають доступ до реєстру власників земель та пришвидшують процес надання адміністративних послуг в он-лайн режимі.

Довідково:

Відповідно до ст. 25 Закону України «Про Державний земельний кадастр» поземельна книга – це документ Державного земельного кадастру, що містить відомості про земельну ділянку: кадастровий номер; площу; місцезнаходження; склад угідь; цільове призначення (категорія земель, вид використання земельної ділянки в межах певної категорії земель); нормативну грошову оцінку; інформацію про власників (користувачів) земельної ділянки відповідно до даних про зареєстровані речові права у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно; дані про бонітування ґрунтів тощо.

pic