Як ми знаємо натуральні тканини - звичайно ж, гарні, але лише для окремих видів одягу. Наприклад, бавовна й вовна без добавок легко намокають, прилипають до тіла, деформуються і швидко зношуються. Тому одяг для занять фізичними вправами шиють із бавовняних тканин у сполученні з синтетикою. Від того, яка використовується добавка до бавовни, залежить зовнішній вигляд і якість виробу.

Мікрофібра - надтонкі волокна гігроскопічні та прекрасно захищають від вітру й холоду. Тканина з мікрофіброю може блищати, як шовк, бути м'якою, як оксамит, або, навпаки, щільною, як сукно.

Фліс робить тканину об'ємною і м'якою, зберігає тепло. Одяг з флісу особливо популярний у тих, хто віддає перевагу спортивному стилю. Недолік - утворення на тканині катишків.

Лайкра - найпопулярніша синтетична добавка. Її висока еластичність дає необхідну підтримку м'язам, а також зберігає форму одягу.

Скотчгорд - різновид полартеку - здатний відбивати світло, використовується для різних обробок.

Полартек - ідеальний матеріал для спортивного одягу. Сполучення цього волокна з іншими синтетичними або натуральними волокнами дає можливість одержати тканину тепліше вовни, здатну регулювати теплообмін і забезпечувати повітропроникність. Ці добавки до бавовни популярні в усьому світі і, незважаючи на деякі несуттєві недоліки, широко використовуються для виготовлення надійного, зручного та практичного одягу, які люблять носити й дорослі, і діти.

Джерело: http://domovyk.com