Речовини, що містяться в засобах побутової хімії, можуть бути досить небезпечні як для дорослих, так і для дітей і, тим більше, для тих, хто має схильність до алергії. Вдома у нас є достатньо натуральних і абсолютно безпечних замінників побутової хімії. Головне — навчитися правильно їх застосовувати.

1. Гірчицею можна мити посуд! Для цього краще купувати гірчичний порошок. Насипаємо на вологу губку і тремо жирні тарілки. Жир добре розчиняється й посуд прекрасно відмивається!

2. Універсальний засіб для прибирання в усьому будинку - суміш води навпіл з оцтом плюс кілька крапель лавандової олії.

3. Щоб помити вікна, розведіть оцет і воду 1:5, нанесіть на скло і протріть газетами або м'якою ганчіркою. Оцет можна замінити лимонним соком.

4. Для боротьби з вапняними плями на раковині, ванні, унітазі полийте їх оцтом, насипте трохи соди і дайте постояти. Потім вони легко відчистяться щіткою.

5. Відбілити тканину можна так: на 10 літрів води додати 2 столові ложки перекису водню й 1 столову ложку нашатирного спирту.

6. Харчова сода - засіб для чищення духовок. Для видалення жиру залишіть на ніч чверть чашки нашатирного спирту в духовці і наступного ранку протріть харчовою содою. Ефективним є також чищення ще теплої плити сіллю.

7. Для чищення каналізаційних труб використовуйте сіль. Її потрібно засипати в трубу і змити окропом.

8. Скло можна полірувати нашатирним спиртом і милом.

9. А дзеркала сумішшю з оцту й води в рівних пропорціях.

10. Дивовижно добре працює кукурудзяний крохмаль для чищення килимів. Його потрібно розкидати, а потім пропилососити поверхню.

11. Пральний порошок без шкідливих компонентів можна за копійки зробити з кальцинованої соди, що продається у відділах побутової хімії. Просто додайте до неї мильної стружки, натерши мило на тертці. Будьте обережні: кальцинована сода досить їдка і дуже сильно сушить шкіру рук, тому з порошком і його розчином майте справу тільки в рукавичках!

Джерело: http://www.epochtimes.com.ua http://domovyk.com