У Рівному лікар Костянтин Думановський, якого звинувачують у смерті 5 – річного хлопчика, хоче поновитись на роботі. Перше слухання цієї справи розпочалось у міському суді Рівного. Медика звільнили з посади завідувача планової хірургії обласної дитячої лікарні у листопаді минулого року. Активісти та рідні померлого малюка вважають, що саме Костянтин Думановський винен у смерті хлопчика, адже його не рятував і за 4 години маленький пацієнт помер. Бездіяльність медиків підтвердила і комісія при МОЗ. Втім екс-завідувач протилежної думки. Подав позов до рівненського міського суду аби його поновили на посаді. Більш того, хоче стягнути матеріальну компенсацію за увесь час «вимушеного прогулу».

Перший розгляд справи розпочався гучно. Чимало активістів, родичі дитини та близько десятка відео камер. Рідні померлого Миколки Антонюка обурені. Кажуть замість каяття, горе-лікар хоче поновитись на роботі і зовсім не відчуває своєї вини.

Сам позивач на суд не з’явився. Прийшов тільки його батько, екс-головний лікар обласної дитячої лікарні – Георгій Думановський з адвокатом. Остання запевнила, одна людина не може бути винна у смерті дитини.

Втім представники обласної дитячої лікарні іншої думки. Кажуть, Костянтина Думановського звільнено після внутрішнього розслідування у мед закладі.

Але розгляд справи без позивача неможливий. Батько Костянтина Думановського виступив у ролі представника. Щоправда пояснити де зараз перебуває його син і чому не прийшов на слухання – відмовився.

Адвокат звільненого медика наполягала аби засідання було закритим, мовляв журналісти чинять тиск, розголошують особисту інформацію і світять в очі відеокамерами.

Втім інші сторони судового процесу були протилежної думки. Мовляв, саме завдяки громадськості справа набула розголосу. Суддя після довгих роздумів не підтримала бік позивача, посилаючись на те, що розголошення державних таємниць чи подробиць інтимного життя під час розгляду трудового спору - не буде.

Адвокат Людмила Конончук одразу ж подала інше клопотання — щоби їй дали час ознайомитися з матеріалами справи, тому що вона хоче знати, на якій підставі у залі представники ЗМІ проводять відео — та фото фіксацію. Через це розгляд справи було вирішено перенести на 18 лютого. Обидві сторони сподіваються, що на нього з’явиться і сам позивач Костянтин Думановський. До слова, слідство у справі смерті дитини ще триває. Правоохоронці чекають останніх експертиз з Луцька. Сподіваються, що за лічені місяці і цю справу передадуть до суду.