Фактично про крадіжку чотирьох земельних ділянок у Рівному стало відомо у листопаді минулого року. Дозвіл на їх приватизацію нібито надала міська рада. Хоча самі депутати цього питання на сесії не розглядали. Нині тривають суди, а перші результати земельного скандалу у Рівному вже озвучили.

В один день у чотирьох ділянок на вулиці Ярослава Гашека з'явились власники. Ще в грудні минулого року депутати заявили, приватизація відбулась незаконно. І запевнили, рішення міської ради підробили.

Вже зараз міським депутатам відомі результати експертизи, які підтверджують - рішення Рівне ради підробили.

Юрист Рівне ради підготував чотири позови щодо скасування рішення про реєстрацію відповідних прав власності на ці чотири ділянки. Ці справи розглядають в суді. Розгляд справ триває, та засідання кожного разу відкладають.

Депутатам не повідомляють результатів і деталей кримінального провадження. А все тому, що міська рада не є учасником слідства чи потерпілою стороною. Юристи Рівне ради звернулися з заявою про визначення юридичного статусу у цій справі. За словами Миколи Бляшина, це розширить можливості та права міської ради.

Тож коли вдасться поставити крапку у скандальній справі - невідомо. Поки що ж міська рада готується до наступних судових засідань. Та розробляє систему, яка дозволить у майбутньому уникнути аналогічних інцидентів.