М-Тест - методика, яка дозволить обчислити витрати як для бюджету, так і для підприємців. Це передбачено ((http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/1151-2015-%D0%BF/page)(Постановою Кабміну від 16 грудня 2015 року №1151)).

Після вступу в дію Постанови будь-який проект регуляторного акту супроводжуватиметься цифровими розрахунками як загального регуляторного впливу, так і як окремої частини М-Тесту. Посадовці в обов’язковому порядку будуть зобов’язані порахувати витрати бізнесу на виконання їх рішень та довести необхідність нового регулювання.

Інформацію від бізнесу державні службовці зможуть отримати під час консультацій, які можуть відбуватися у вигляді «круглих столів», нарад, робочих зустрічей або опитувань. За результатами проведення відповідних консультацій і формуються показники витрат для малого бізнесу.

Тест малого бізнесу (М-Тест) розроблено та запроваджено в Україні на виконання вимог Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом (стаття 378) та Порядку денного асоціації між Україною та ЄС для підготовки та сприяння імплементації Угоди про асоціацію (п. 7.7), а також відповідно до норм європейського законодавства щодо МСП, зокрема Small Business Act «Think Small First».

Нагадаємо, що регуляторною діяльністю у Рівне нській області займається Сектор представництва Державної регуляторної служби: адреса: 33028. м.Рівне , вул. Замкова, 22а, к. 302-303., тел.(0362) 62-34-74, електронні адреси: samson_dkrp@ukrpost.ua, elenatrofimuk@meta.ua.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.