Полівакцина – єдиний захист для попередження поліомієліту. Разом з тим, рівень охоплення вакцинацією серед дітей в Україні недостатній.

На цьому акцентували під час круглого столу «Поліомієліт повернувся в Україну: захист дітей - справа кожного». Участь у заході взяли члени Національного комітету Поліо Плюс в Україні, представники МОЗ, ВООЗ, ЮНІСЕФ та медики.

Так, заступник директора Департаменту громадського здоров'я МОЗ України Сергій Платов поінформував, що з 25 січня в Україні триває третій раунд додаткової імунізації проти поліомієліту. Результати попередніх турів демонструють, що рівень охоплення щепленнями серед дітей є недостатнім.

«Для подолання спалаху поліомієліту в Україні показник рівня імунізації має становити щонайменше 95%. Наразі за результатами другого туру вакциновано лише 75% від запланованої кількості дітей віком від 2 місяців до 6 років», - зазначив Сергій Платов.

На Рівне нщині цей показник вищий і становить понад 78%. Жодних ускладнень під час вакцинації не зафіксовано.

Присутні під час «кругло постолу» погодилися із тим, що відносно низькі показники пов’язані зі спекуляціями навколо цієї теми, що активно розповсюджуються в інформаційному просторі. Це спричиняє неоднозначну реакцію батьків.

За словами медиків, вакцина, що використовується в Україні є абсолютно безпечною. Її вироблено у Франції та закуплено ЮНІСЕФ.

Про це повідомляють на сайті РОДА.