Шестеро дітлахів із кишковою інфекцією прямісінько з садочка потрапили у лікарню. Висока температура, блювота та зневоднення не на жарт налякали і батьків. Адже усі діти - вихованці одного дошкільного закладу у Сарнах. Нині малятами опікуються лікарі, а епідеміологи шукають - звідки взялася недуга.

Мама дворічного Данилка Ковальчука досі ледь стримує сльози, коли пригадує, у якому стані минулої неділі був хлопчик.

Жінка каже: спершу намагалися врятувати дитину самостійно, та вже наступного дня поїхали у лікарню. Їх відразу направили в інфекційне відділення Сарненської районної лікарні.

Пані Галина тут лежить одразу з двома своїми дітьми, 2 та 5 років. Обоє ходять до одного садочка, тож жінка не виключає, що недуга знайшла малюків саме там.

У садочку кажуть: про те, що діти захворіли дізналися від батьків. Того ж дня у закладі працювала санстанція, брали усі необхідні аналізи та проби, нині чекають результатів.

Дітей госпіталізували у стані середньої тяжкості. У всіх діагностували гострий гастроентероколіт. Від чого захворіли діти зараз з'ясовують у санепідслужбі. Кажуть, головне встановити джерело, фактори та обставини, які сприяли виникненню цього спалаху.

Медики пояснюють: це так званий збудник кишкового грипу.

Тож нині епідеміологи стежать, аби інфекція не поширилася і не передалася поки здоровим вихованцям садочка. Тим часом деяким дітлахам стає краще, наразі вони вже у стані легкої тяжкості.