У Рівному, у 71-у річницю загибелі, вшанували пам'ять головнокомандувача УПА-«Північ» Дмитра Клячківського (Клима Савура).

Участь у заходах, які відбулися біля пам’ятника Головному командиру УПА, генерал-хорунжому Климу Савуру та тисячам українським патріотам, які знайшли свій останній спочинок під мурами Рівне нської в’язниці НКВД, взяв заступник голови Рівне нської обласної ради Олексій Бучинський.

Пом’янути Дмитра Клячківського та його полеглих побратимів і новітніх загиблих Героїв України прийшли духовенство Свято-Покровського кафедрального собору, представники націоналістичних сил, рівненські активісти, інтелігенція. Зокрема, священники УПЦ КП звершили молебень. Учасники заходу спільно виконали також Гімн України та вшанували пам'ять провідника УПА хвилиною мовчання.



pic

pic - Подвиг Дмитра Клячківського не був даремним. Згадка про події героїчної боротьби УПА надихає сьогодні воїнів на Сході України. А наше завдання полягає у тому, щоб пам'ять про тих героїв, які загинули на Сході України, була такою ж вічною, як слава і народна пам’ять про Клима Савура, - наголосив заступник голови Рівне нської обласної ради Олексій Бучинський.

Як зазначив Олексій Бучинський, ми переживаємо дуже непрості часи, вперше за часи нежалежності негідники і сепаратисти підняли руку на найсвятіше – дошки та пам’ятники українських героїв.

pic

- Ми вкотре звертаємося до правоохоронних органів і викликаємо 11 березня із звітом на сесію обласної ради розповісти як просувається розслідування. Такі речі потрібно зупиняти відразу, - вважає Олексій Бучинський.

pic

pic Рефреном у всіх виступах учасників вшанування пам’яті Клима Савура лунали слова заклику виховувати молоде покоління на прикладах героїчного чину наших національних героїв, таких як Клим Савур.

pic

- Сьогодні я схиляю голову перед великою людиною, якою був Клим Савур. Москва боялася його сили, його волі. Справа його не пропала. Незалежна Україна постала. Я закликаю пам’ятати, шанувати, а головне – передавати людям, розповідати про його героїчну боротьбу. Бо нині ми маємо усвідомити, що нас ніхто ніколи не захистить. Тільки ми самі. І прикладом нам у цьому служить Дмиро Клячківський, - зауважив голова Рівне нської обласної організації «Братства вояків УПА» ім. Романа Шухевича Василь Кирилюк.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської облради