Робоча група, яка із грудня розслідувала оборудки керівника Дубенського будинку-інтернату для літніх людей та інвалідів, вирішила звільнити директора закладу, а матеріали перевірки скерувати до прокуратури.

Про це повідомляє сайт ZIK

Перші серйозні скарги на посадовця з’явилися наприкінці листопада. Тоді журналісти разом з інспекцією вирішили перевірити інтернат. У закладі робоча група виявила багато порушень. Підопічним дозволяли розпивати алкоголь, натомість директор експлуатував душевнохворих та змушував виконувати важку буденну роботу.

«Після перевірки нам вдалося виявити ще багато серйозних порушень. Наразі більше прокоментувати нічого не можу, оскільки з багатьох питань свої висновки та рішення мають подати правоохоронні органи», – прокоментував перший заступник голови Рівне нської обласної ради, голова робочої комісії Микола Драганчук.

Директора інтернату звинувачують також у передачі частини земельної ділянки закладу у користування своїй племінниці та бухгалтеру інтернату. Після спецперевірки чимало звинувачень підтвердилось. Тож усі матеріали скерували до прокуратури, а директора інтернату звільнили.

Нагадаємо, ще наприкінці листопада минулого року працівники Дубенського інтернату вийшли на протест проти директора закладу. За їхніми словами, керівник примушував підопічних працювати за горілку на підприємстві свого сина. Хворих людей споювали до такого стану, що ті були ледь рухомими.