13 лютого об 11:55 до чергової служби Головного управління ДСНС у Рівненській області надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в місті Рівне на вулиці Уласа Самчука.

За вказаною адресою негайно було направлено пожежно-рятувальні підрозділи на трьох пожежних автоцистернах та оперативно-координаційний центру ГУ ДСНС.



pic

По прибуттю на місце виклику працівники ДСНС з’ясували, що горить одноповерховий будинок розміром 5х10 м. Вогонь вже встиг охопити покриття та перекриття будівлі. До того ж існувала загроза поширення пожежі на розташовані майже впритул будинки інших приватних господарств. В ході розвідки вогнеборці встановили, що людей в середині палаючої будівлі немає. Терміново на гасіння пожежі та захист сусідніх будівель рятувальники подали п’ять водяних стволів.

pic

Значно ускладнювала роботу працівників ДСНС сильна захаращеність навколишньоїтериторії господарства старими висохлими деревами і кущами та різним мотлохом.

О 12:30 пожежу було локалізовано, а о 14:35, після ретельного розбирання пошкоджених конструкцій будівлі, повністю ліквідовано. Вогнем було знищено дах будинку та частково пошкоджено стіни. Перекинутися полум’ю на сусідні будівлі рятувальники не дозволили.

pic

Пізніше працівники ДСНС встановили, що в будинку, де сталася пожежа, вже тривалий час ніхто не проживає. Найвірогідніше, пожежа виникла через необережне поводження з вогнем когось із безхатченків, яких сусіди вже неодноразово бачили в даній будівлі. Триває перевірка.

Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС України у Рівне нській області.