Рівненський семикласник, вихованець Екологічного центру Рівненського міського Палацу дітей та молоді Владислав Гедзюк отримав диплом ІІ ступеня на Всеукраїнському конкурсі юних зоологів і тваринників, який проходив у Києві, а саме у Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді, з 9 по 11 лютого.

- Учасники дослідницьких змагань – переможці обласних конкурсів, які пройшли відбірковий заочний тур у Києві. З проектом «Особливості видового складу птахів міста Рівне та його околиць» у секції «Зоологія» Владислав виборов почесне ІІ місце з-поміж 76 представників різних регіонів України, - розповіла директор комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівне нської обласної ради Тетяна Остафійчук.

Також у Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму, який відбувався у ці ж дні в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді, у категорії «Екологічно безпечні технології та прикладна екологія» дев’ятикласниця Колоденської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Рівне нського району Ольга Марчук з роботою «Фітопланктон – індикатор забруднення річки Усті» посіла ІV місце. До участі у конкурсі були запрошені 59 молодих раціоналізаторів і винахідників.

Про це повідомили на сайті Рівне нської обласної ради.