27 років тому з Рівненщини на «афганську» війну було мобілізовано 3 500 військових. Відлуння Афганістану ми відчуваємо досі.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ої річниці виведення військ з Афганістану на Рівне нщині відбулися пам’ятні заходи.



pic

pic

В обласному центрі колоною Пам’яті воїни-інтернаціоналісти та родини загиблих пройшли головною вулицею міста. Біля пам’ятного знаку «Загиблим у локальних війнах» близько тисячі рівнян зібралися, аби взяти участь у мітингу-реквіємі. Священики відслужили панахиду за загиблими бійцями та разом з присутніми помолилися за здоров’я тих, хто нині боронить нашу країну від ворога. Хвилиною мовчання вшанували полеглих у боях.

Вінки та квіти до пам’ятного знаку поклали воїни-афганці, ветерани, члени сімей загиблих, учасники АТО та рівняни. Після чого пролунали салютні залпи.

pic

pic

«За 10 років війни в Афганістані майже кожний четвертий військовослужбовець був призваний з українських міст та сіл, - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Приварський, котрий взяв участь у заходах. - Тільки з Рівного було мобілізовано 1220, з області – 3500 військових. Ця війна стала своєрідною сторінкою історії України. Її відлуння ми відчуваємо ще й досі – тисячі загиблих, поранених, скалічених доль. Сьогодні в області «у строю» є 2403 «афганці», з яких понад три сотні, на жаль, інваліди».

pic

На урочистостях в міському палаці «Текстильник» Юрій Приварський вручив настільний годинник та Почесні грамоти облдержадміністрації головам Здолбунівської, Березнівської, Рівне нської районних громадських організацій воїнів-інтернаціоналістів. Також відзнаки отримали керівники обласної та Кузнецовської міської організації.

pic

Крім того, воїни-афганці одержали нагороди від міської та обласної ради. Четверо афганців, котрі брали участь в АТО, та дві волонтерки відзначені церковними медалями.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.