Кожна пора року приносить нам певні клопоти, погода диктує свої умови. А так хочеться затишку і комфорту, коли на дворі холодно і потрібно йти у справах або на роботу. Щоб наші незамінні хранителі тепла і здоров’я виконували свої функції, необхідний правильний догляд за зимовим взуттям.

Після того, як ви купили зимове взуття, його необхідно підготувати для виходу на вулицю. Для цього потрібно обробити чоботи або черевики засобом, який забезпечить захист від води та бруду, навіть якщо за вікном немає дощу або слякоті. Це створить захисну оболонку, яка буде забезпечувати догляд за зимовим взуттям, і зовнішні несприятливі фактори такі, як пересушування на морозі, надмірна вологість та інші, будуть мінімально відображатися на взутті.

Запам’ятайте, щоб взуття як слід просохло, воно повинно сохнути не менше 24 годин. І це навіть якщо ви носили його в суху погоду, воно повинно гарно просохнути, адже наші ноги також виділяють рідину. Тому вам краще придбати запасну пару зимового взуття.

Сушити взуття треба на спеціальних розпірках. Ні в якому разі не користуйтеся феном, батареями або іншими нагрівальними приладами, оскільки це погано позначиться на стані взуття. Найпростіший і найефективніший спосіб сушіння промоклого взуття – це звичайні газети. Просто напхайте у взуття якомога більше газет і залиште на ніч. Газети вберуть у себе всю вологу і, до ранку, ваше взуття знову буде сухим та комфортним.

Які засоби слід використовувати по догляду за зимовим взуттям?

Креми на основі гуталіну – це класика взуттєвої косметики. Такі креми важко вбираються в поверхню, а також вимагають спеціальної обробки щіткою. Однак при всьому цьому, вони чудово підходять для догляду за зимовим взуттям.

Емульсійні креми – більш м’які у порівнянні з гуталіновими. Такі креми сприяють утворенню на поверхні взуття пористої плівки, яка дозволяє пропускати вологу назовні, тому підійдуть для порівняно теплої погоди.

Блискучі креми, які по мірі висихання, сприяють утворенню блискучої плівки. Дані засоби продаються у ємностях з поролоновою губкою. Такий крем необхідно наносити звечора за допомогою цієї ж губки.

Аерозоль в основному використовується для того щоб надати шкіряному взуттю водовідштовхувальні властивості.

Як потрібно зберігати зимове взуття

Правильне зберігання взуття – запорука його довгого і щасливого життя. Перш ніж прибрати взуття в комору, його слід ретельно вимити, висушити, почистити, нанести захисні засоби і продезінфікувати. Для дезінфекції взуття всередині протирають ганчіркою, змоченою формаліном, і на добу кладуть у щільно зав’язаний поліетиленовий пакет. Потім взуття виймають і провітрюють.

Для тривалого зберігання взуття краще помістити туди, куди не проникають сонячні промені і волога, не забувши при цьому, покласти поблизу засіб від молі.

Чоботи з довгими халявами найкраще зберігати підвішеними на прищіпках. Святкове і особливо лаковане взуття загортають у папір, або натягають на нього панчохи. Взуття з натуральної шкіри, замші і нубуку найкраще зберігати в спеціальних бавовняних мішках або дерев’яних ящиках,але цілком підійдуть і картонні коробки з-під взуття, які не варто викидати одразу після покупки.

Якщо ви будете правильно доглядати за зимовим взуттям, ви значно продовжите термін його служби, а також збережете привабливий зовнішній вигляд.

Джерело: http://korusna.info