До віри - через вікно. Так крадії проникли у капличку, що знаходиться на славнозвісному джерелі Святого Миколая у Гільчі, Здолбунівського району. Звідти викрали все, що могли – ікони, хрестики і навіть вазу під квіти. Крадіїв швидко знайшли. Ті ще не встигли збути награбоване. Далі детальніше.

Капличку на джерелі Святого Миколая у Гільчі обчистили - таке повідомлення надійшло до правоохоронців. З приміщення зловмисники винесли крам, яким там приторговували люди.

На пошуки крадіїв піднялись і прихожани і оперативники. Разом і вирахували тих, хто міг позаритись на святе. За вчинення крадіжки із каплички затримали двох чоловіків. А це 19-річний житель села Вересневе та 38-річний уродженець Дніпропетровська. Вони нещодавно лише приїхали жити у Гільчу і вже встигли відзначитись лихими ділами.

Крадіям вже повідомили про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу. За скоєне їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до шести років. Розкрити цей злочин оперативно вдалося завдяки небайдужості мешканців Гільчі, які всіляко співпрацювали з правоохоронцями.