На останній паралімпійських іграх збірна України посіла 4 місце. Тоді в складі команди було і семеро рівнян, шість з яких повернулись додому з медалями. Сьогодні вони знову вийшли на татамі, адже в Рівному стартував Чемпіонат України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Участь у змаганнях взяли 75 представників різних областей України. Хто приїхав за чемпіонським титулом до Рівного - дізнавались наші журналісти.

Побутова травма назавжди змінила його життя. Колись Костянтин Ільніцький з Вінниці працював у правоохоронних органах. Займався греко-римською боротьбою та самбо. У 2012 році повністю втратив зір. Та це не зламало чоловіка. Тепер 37-річний вінничанин займається дзюдо.

Павло Машкевич - тренер Костянтина. Розповідає, його підопічний сам виявив бажання займатись цим видом спорту, не зважаючи на те, що людям з вадами зору набагато складніше.

Чемпіонат України, який проходить у Рівному, є етапом підготовки до цьогорічних паралімпійських ігор. Вони відбудуться вже у вересні у Ріо-де-Жанейро.

Загалом у чемпіонаті України беруть участь 75 учасників, 37 з яких - представляють Рівне нщину.

Можливо, саме це і підтверджує, що перемога - не головне. Важливо, аби люди з вадами зору мали змогу реалізувати себе та досягнути висот.