Рокитнівський районний суд підтримав позицію прокуратури та, розглянувши обвинувальний акт стосовно 24-річного жителя Рокитнівського району, визнав останнього винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Державне обвинувачення підтримували працівники Сарненської місцевої прокуратури.

У ході досудового та судового слідства підсудний своєї провини не визнавав. Проте на підтвердження вини останнього сторона державного обвинувачення надала суду та обґрунтувала переконливі і беззаперечні докази.

Так, встановлено, що у серпні 2015 року чоловік, перебуваючи на території одного із приватних підприємств районного центру, розпочав бійку з 20-річним працівником та наніс йому не менше 3 ударів кулаками в голову.

Від завданих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці. Згодом судово-медична експертиза встановила, що причиною смерті стала закрита черепно-мозкова травма.

Вироком Рокитнівського районного суду від 11.02.2016 чоловіка засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років і 6 місяців, а також він має сплатити потерпілим близько 120 тис грн матеріальної і моральної шкоди.

Слід зазначити, що обвинувальний вирок суду не набрав законної сили, учасники судового провадження мають право його оскаржити в апеляційному порядку в передбачений законом термін.

Про це повідомив начальник Рокитнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури Микола Федорчук.