Майстер спорту України міжнародного класу з настільного тенісу серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату, чемпіон України Віталій Попок завітав до учнів Здолбунівської ЗОШ № 5 на урок фізкультури. Як зустрічали відомого спортсмена та як пройшло заняття з тенісу - читайте далі.

Школярі та їх педагоги зустріли Віталія Попка як дорогого гостя. Учні привітали його номерами художньої самодіяльності, вручили квіти та сувеніри. Бо й справді, цей вольовий і життєрадісний чоловік заслуговує шанобливого ставлення. Його життя вже впродовж багатьох років є, власне, суцільним майстер-класом з життєвої стійкості. Він не лише зміг вижити після тяжкого удару долі, а й домогтися неабияких успіхів у спорті.



pic

Тож, діти з цікавістю слухали його розповіді про те, як спорт допомагає долати найскладніші життєві труднощі, зміцнює впевненість у собі, вчить перемагати і дарує радість активного життя. Віталій Іванович розповів дітям, що, раніше захоплювався різними видами спорту, а настільний теніс обрав, як став прикутим до інвалідного візка. Ця гра стала вагомою часткою його життя, - спершу допомогла подолати відчай і усвідомити, що не все втрачено, потім принесла впевненість у власних силах і прагнення досягти успіху. І він досяг його, проявивши наполегливість і силу волі. Тобто – став справжнім спортсменом.

pic

Відверта і щира розповідь спортсмена викликала у слухачів чимало запитань, на які він охоче відповів. А потім діти по черзі грали з гостем у настільний теніс. Охочих отримати майстер-клас від чемпіона виявилося чимало. Навіть ті, хто раніше, схоже, й ракетки у руках не тримав, підбадьорені його розповідями теж намагалися спробувати. Вправні ж гравці щосили намагалися виграти у тенісиста-ветерана на інвалідному візку. Щоправда, нікому це так і не вдалося.

pic

Після майстер-класу діти навперебій кинулися брати у гостя автографи, приміряти його медалі та фотографуватися з ним.

З нагоди «Розминки від чемпіона» у школі пройшов традиційний конкурс малюнка на спортивну тематику. Авторам кращих робіт Віталій Попок вручив призи від Відділення Національного олімпійського комітету України у Рівне нській області зі своїми автографами. Всі учні на згадку про зустріч отримали флаєри з символікою «Розминки від чемпіона».