Сарненською місцевою прокуратурою розпочато здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобутку бурштину на території Рокитнівського району.

Як повідомив начальник Рокитнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури Микола Федорчук Так, 16.02.2016 року в ході проведення оперативно – профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобутку бурштину – сирцю на території Рокитнівського району працівники Сарненської місцевої прокуратури та Рокитнівського відділення поліції виявили факт незаконного видобутку сонячного каміння в урочище «Гнойне», що розташоване поблизу села Єльне.



pic

На місці події виявлено безгосподарську мотопомпу кустарного виробництва. Дану мотопомпу доставлено до Рокитнівського ВП Сарненського ВП ГУНП в Рівне нській області.

pic

За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення).

pic

Провадяться подальші слідчі дії з метою документування протиправної діяльності осіб, що незаконно видобувають бурштин-сирець.

Стан процесуального керівництва та досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні перебуває на особистому контролі у керівника Сарненської місцевої прокуратури.