Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про публічні закупівлі», ухвалений Верховною Радою 25 грудня 2015 року.

Законом передбачається запровадження електронної системи закупівель для всіх державних закупівель для товарів та послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 200 тис. гривень, і для робіт – дорівнює або перевищує 1,5 млн. грн. (для замовників, що здійснюють свою діяльність в окремих сферах господарювання, вартість товарів і послуг – дорівнює або перевищує 1 млн. грн. та для робіт – дорівнює або перевищує 5 млн. грн.).

Закон забезпечує поширення системи електронних закупівель протягом 2016 року у 2 етапи: з 1 квітня – для центральних органів виконавчої влади та замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання; з 1 серпня – для решти замовників.

Реалізація Закону дасть можливість підвищити рівень конкуренції у сфері державних закупівель та знизити рівень корупції.

Заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків зазначив: «Цей закон є масштабуванням пілотного проекту електронних закупівель системи ProZorro, яка довела свою ефективність, заощадивши в 2015 році понад півмільярда гривень».

Інформація з сайту Рівне нської ОДА.