У Рівному продовжується реалізація заходів Міської цільової соціальної програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, основним завданням якої є захист конституційного права кожної дитини виховуватись в сім'ї, а не в інтернаті.

За час реалізації програми в місті реформовано всі три заклади, в яких виховувались діти-сироти: у Рівне нському спеціалізованому будинку дитини на даний час перебуває лише четверо дітей з міста, які з різних причин залишились без батьківського піклування; на базі Спеціального дошкільного дитячого будинку створено Рівне нський обласний навчально-реабілітаційний центр, що надає якісні освітні послуги дітям, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку; а на місці Притулку для дітей відкрито сучасний дошкільний навчальний заклад.

Важливим завданням програми є зменшення кількості дітей, які направляються в інтернати. Завдяки злагодженій роботі соціальних служб міста у 2015 році до інтернатів не направлено жодної дитини-сироти з міста Рівного. Всього на обліку в службі у справах дітей міськвиконкому перебуває 224 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування переважна більшість з яких виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

Про це інформує відділ інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівне нської міської ради