2 тисячі гривень пропив - а звірі вмирали від голоду. На Рівненщині тварини пересувного зоопарку три місяці жили на морозі, без їжі і в антисанітарії.

Страждання чотирилапих та жахливі умови перебування у звіринці помітили місцеві мешканці. Відразу повідомили у поліцію. Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами.

У Дубровицю пересувний зоопарк приїхав ще у грудні минулого року. Клітки із звірами поставили на одній з вулиць і обгородили. 40 гривень дорослий, а 20 дитячий - така була ціна квитка. Нещодавно відвідувачі помітили, що звірі виснажені, а деякі вже мертві.

Нажахані люди звернулись у місцевий відділок поліції. Правоохоронці приїхали у пересувний звіринець і з’ясували, що тварини проживають у страшних умовах. Кабан, лама та в’єтнамська свинка померли. Тіла деяких ще й досі не прибрали. Ті що залишились, а це рись, два ведмеді, вовк, песці та дві чорнобурки - виснажені і потребують лікування. Власника зоопарку на місці не виявили.

Охоронець Олег Коновалов виправдовується, мовляв за звірами доглядав. Але грошей, а це трохи більше двох тисяч гривень, які йому залишив власник зоопарку було обмаль. Тому харчував тварин не повноцінно. І додає, деякі звірі померли не від голоду, а через лютий мороз.

Зараз у звіринці чимало відвідувачів. Коли люди дізнались, що звірі у пересувному зоопарку помирають масово понесли їжу – овочі, фрукти, а дехто навіть м'ясо.

У поліції за даним фактом розпочалось слідство. Власник зоопарку може понести покарання на рівні з охоронцем. Щоправда санкція статті їх мабуть не дуже налякає.

Хто понесе покарання за жорстоке поводження з тваринами - з’ясують поліцейські. Чекають для пояснень власника, який пообіцяв через тиждень повернутись з Російської Федерації. Тим часом у Дубровицю вже приїхали працівники рівненського зоопарку. Спершу тварин кормлять, а потім забиратимуть у звіринець обласного центру.