Зняли квартиру в оренду – лишили голі стіни. Двоє рівнян винаймали квартири в різних мікрорайонах обласного центру, але не для проживання. Чоловіки присвоювали собі усі хатні речі, що змогли перепродати. А на виручені кошти купували наркотики. Далі – у сюжеті.

До правоохоронців надійшла інформація – по вулиці Грушевського двоє підозрілих чоловіків винаймають житло. Оперативники потрапили на місце подій вчасно і змогли спіймати злодії на гарячому – вони саме виносили з помешкання награбоване. Свій «заробіток» планували витратити на чергові дози.

Та на цьому послужний список поплічників не завершився. Поліціянти виявили у 37-річніихрівнян патрони, а також один підроблений паспорт громадянина України. Під час затримання крадії покаялися в скоєнні трьох аналогічних злочинів на вулицях Свободи, Льонокомбінатівська, Черняка. З квартир виносили переважно побутову техніку, телевізори, роутери, тренажери, пральні машини. Адже з виручки за електроприлади змогли отримати достатню суму на купівлю наркотиків.

Чоловіки не вперше стали на цей слизький шлях. Рівняни вже відповідали перед законом за зазіхання на чуже майно. Досудове розслідування триває, а наркозалежним зловмисникам на час слідства заборонено покидати власні домівки. Скільки збитків завдали злодії власникам квартир, які нічого не підозрювали і здавали їх в оренду крадіям, поліцейські ще підраховують. Тим часом фахівці наголошують, саме у такий складний економічний період повинні бути пильні не лише правоохоронці. Люди, які прагнуть нечесної наживи відповідатимуть перед законом, мова і про крадіїв і про орендодавців.

Тож у цьому випадку очевидно перед законом відповідатимуть не лише крадії, а й орендодавці, які мали би сплатити податок за прибутки від надання квартир в оренду. Але притягнення їх до відповідальності - це уже компетенція державної фіскальної служби.